24 DE BOLNAVI COVID -19 ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA, 27 ÎN STATISTICA DE LA NIVEL NAȚIONAL

24 de persoane confirmate cu Covid -19 se află în evidența autorităților din județul Dâmbovița. Cu toate acestea, la nivel național, situația pe județe prezentată de Grupul de Comunicare Strategică arată pentru ziua de astăzi, 8 aprilie, un număr de 27 de bolnavi. Nu putem spune precis dacă este încă o eroare sau dacă cei trei s-au îmbolnăvit în alt județ și au domiciliul în Dâmbovița, cert este că nu se află în evidența autorităților de aici.

Din datele prezentate de Centrul Județean de Informare și Comunicare Publică Dâmbovița aflăm că mai sunt în izolare la domiciliu 750 de persoane asimptomatice și alte 464 de persoane se află în carantină, 100 dintre acestea fiind în carantină la domiciliu(potrivit unui cmunicat transmis zilele trecute). Până acum au ieșit din carantină 90 de persoane care nu au produs pagube centrelor  în care s-au aflat și au ieșit din izolare la domiciliu aproape 3000 de dâmbovițeni care nu au prezentat semne de boală. Un număr de 22 de medici de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște au solicitat autorităților județene locuri de cazare în perioada pandemiei dar în municipiu, naveta la Pucioasa unde au ca spațiu Hotelul Ceres fiind o variantă pe care nu o agreează cei mai mulți dintre ei din cauza distanței. Potrivit informațiilor prezentate ieri în conferință de presă de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Universitatea “Valahia” a pus la dispoziție un cămin studențesc pentru cazarea acestor medici. Hotelul “Dâmbovița” a cărui identitate am preferat inițial să o protejăm dar deja alți colegi de presă au făcut cunoscut, este primul hotel din interiorul municipiului care cazează persoane carantinate, sperăm să nu fie și singurul în contextul în care cazarea la domiciliu a persoanelor carantinate implică foarte mari riscuri.

“De asemenea, au fost repartizate județului nostru alte materiale de protecție: 3240 combinezoane de protecție și 51000 măști de protecție chirurgicale care, în cursul acestei zile urmează a fi primite și distribuite prin ISU “Basarab I” Dâmbovița, unităților beneficiare.

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița execută misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

De la activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (la sediul ISU ”Basarab I” Dâmbovița) au fost înregistrate 459 de apeluri la numărul de telefon mobil pus la dispoziție pentru persoane aflate în izolare/carantină sau șoferi de autocamioane transport marfă (TIR). Aceste apeluri sunt preluate de personalul din cadrul centrului, iar cererile solicitanților sunt rezolvate pe loc, dacă se solicită informații sau sunt redirecționate către autoritățile competente dacă se solicită bunuri sau servicii, în funcție de caz.

Alte date de interes public și măsuri adoptate la nivel județean vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA”