290 DE PERSOANE CONFIRMATE CU COVID -19 ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

Ziua de 31 mai nu a adus cazuri noi de coronavirus în județul Dâmbovița, în ciuda faptului că mulți dâmbovițeni au furat startul în ceea ce privește măsurile de relaxare care intră în vigoare începând cu data de 1 iunie. 

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, 215 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 63 de polițiști locali au desfășurat 178 de misiuni specifice.

Totodată, au fost efectuate peste 1.470 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu. De asemenea, alte două persoane din Târgoviște și Răcari au fost sancționate contravențional, pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu, conform prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Acestea au fost introduse într-un centru de carantină pentru 14 zile.

Astăzi, 31.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu: 1.602 persoane asimptomatice

  • se află în carantină instituționalizată: 18 persoane

  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 290 persoane

  • persoane vindecate : 113

  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 12.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (4 misiuni) privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, DSP Dâmbovița a executat 2 misiuni specifice privind transportul probelor biologice.

Multumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA