ACTIVITATE INTENSĂ A ISU DÂMBOVIȚA ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ! 36 DE EVENIMENTE ȘI 144 DE CAZURI MEDICALE!

BULETIN INFORMATIV

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 25 – 31 mai 2020

În perioada 25 – 31 mai 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 36 evenimente: 5 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), două incendii de vegetație, 13 acţiuni pentru asigurare zonă, 13 acţiuni pentru asistenţă persoane, o descarcerare persoană din autovehicul (în urma unui accident rutier) şi două acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 144 cazuri medicale.

Având în vedere situația actuală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului COVID-19, personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat 14 controale privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, utilizarea corectă a acesteia și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă. Personalul compartimentului avizare-autorizare a efectuat două controale de autorizare la o clădire de comerț și o clădire de producție. A fost emis un aviz de securitate la incendiu pentru o clădire unitate de învățământ.

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalui care a participat la misiunile de transport.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE