ALERTĂ! DEȚINUT EVADAT DE LA PENITENCIARUL GĂEȘTI! ERA CONDAMNAT PENTRU FURT!

Joi,  25.11.2021, în jurul orei 13.00, s-a constatat deţinutul POPA MARIAN, în vârstă de 43 de ani, condamnat definitiv la 2191 ZILE de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de FURT CALIFICAT, a părăsit un punct de lucru exterior.

Facem precizarea că acesta este clasificat în regim deschis și desfășura activități lucrative la un punct de lucru în exterior, aflat pe raza localității GĂEȘTI, județul Dâmbovița.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmbovița, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Dâmbovița, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne, care să stabilească circumstanţele producerii evenimentului.

Menționăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul era îmbrăcat cu hanorac de culoare gri-închis, pantaloni închiși la culoare și purta adidași de culoare albastră cu 3 dungi albe.

Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, apelaţi numărul unic de urgenţe 112 sau Penitenciarul Găești la numărul de telefon : 0245/ 710 254, 0744 65 61 39

Cu deosebită considerație,

Inspector de poliție penitenciară Ionela Claudia ISPAS

Purtător de cuvânt

Penitenciarul Găești

telefon: 0245/ 710254, 0744 65 61 39, Ionela.ispas@anp.gov.ro

Nume POPA
Prenume MARIAN
Data naşterii 28/04/1978
Tatăl NATURAL
Mama MARINCA
Semnalmente
Înălţimea (cm): 168
Tipul frunţii: îngustă ridată
Tipul nasului: drept
Tipul ochilor: căprui
Tipul gurii: mică
Tipul bărbiei: normală
Tipul urechilor: mari lipite
Tipul feţei: ascuţită măsliniu
Tipul părului: negru întins
Tipul sprâncenelor: stufoase
Tipul bărbii: barbă rasă
Tipul mustăţii: nu poartă
Tipul corpolenţei: atletică mediu
Semne particulare: Tatuaj umăr drept și spate .