AMENDĂ ȘI CONFISCAREA VEHICULULUI PENTRU CEI CARE ARUNCĂ DEȘEURI ÎN NATURĂ! DACĂ FILMAȚI FĂPTAȘII, TRIMITEȚI IMAGINILE LA GARDA DE MEDIU!

ATENȚIE! Garda Națională de Mediu a început confiscarea camioanelor care depozitează ilegal deșeuri!

Zonele din jurul municipiului Târgoviște sunt împânzite de depozite necontrolate de deșeuri. Cei care le aruncă nu au fost niciodată prinși și trași la răspundere! Pentru prima dată Garda Națională de Mediu vine cu măsuri ferme împotriva acestor indivizi certați cu orice normă a bunului simț. Mai mult decât atât, cetățenii care văd astfel de fapte pot contribui la prinderea și identificarea făptașilor dacă filmează și trimit imaginile la Garda Națională de Mediu! 

Ieri, într-o localitate din județul Timiș, comisarii de mediu au confiscat două autoutilitare folosite la depozitarea ilegală a deșeurilor. Proprietarii acestora le utilizau pentru a descărca deșeuri pe un teren viran, aflat în extravilanul comunei Sânandrei, sat Covaci, din judeţul Timiş (în proximitatea şoselei de centură). Zona respectivă făcea obiectul unui control al comisarilor de mediu din Timiș, în urma sesizărilor primite de la cetățeni.

La momentul sosirii echipei G.N.M., unul dintre transporturi fusese descărcat complet, cealaltă autoutilitară fiind parţial descărcată, atunci când făptașii au fost surprinşi de comisarii G.N.M..

Conform H.G. nr. 1061/2008, transportul deşeurilor se realizează doar de către operatorii economici care deţin autorizaţie de mediu pentru această activitate. De asemenea, transportul de deşeuri nepericuloase trebuie însoţit de documente justificative.

💸Întrucât cele două persoane fizice, proprietarii celor două autospeciale, nu au putut prezenta niciun document prevăzut de legislaţia în vigoare privind transportul deşeurilor, respectivii au fost amendaţi cu 30.000 de lei fiecare. În plus, s-a dispus şi măsura complementară de confiscare a mijloacelor de transport folosite la săvârşirea contravenţiei. Astfel, cele două autoutilitare au fost imobilizate în vederea confiscării la societatea cu care Comisariatul Judeţean Timiş al G.N.M. are semnat un protocol pentru depozitarea bunurilor confiscate.

La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale, Jandarmeriei, precum şi viceprimarul Comunei Sânandrei şi responsabilul cu probleme de mediu din cadrul Primăriei.

Cercetarea a continuat, comisarii G.N.M. reuşind, în scurt timp, să identifice şi proprietarul terenului. Acestuia, dar și U.A.T. Sânadrei le-au fost dispuse măsuri cu termene privind salubrizarea terenului şi luarea măsurilor necesare pentru ca acest fenomen să nu se mai repete.

🚯 Atragem atenția celor care obișnuiesc să abandoneze deșeuri în natură că astfel de controale şi verificări au fost inițiate de Garda Națională de Mediu la nivel naţional, aşa încât, ar fi bine să se gândească ce riscă (amendă + confiscarea autovehicului), înainte de a descărca ilegal deşeuri prin diverse zone.

📲Oricine poate filma aceste fapte, astfel încât făptașii să poată fi identificați și pedepsiți, potrivit legii!

SURSA: GARDA DE MEDIU DÂMBOVIȚA