BĂRBAT DE 30 DE ANI DIN VLĂDENI, REȚINUT PENTRU NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR

La data de 18 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dâmbovița, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea procurorului de caz, au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță un bărbat de 30 de ani, din localitatea Vlădeni, județul Dâmbovița, bănuit de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută de art. 342 din Codul Penal și favorizarea făptuitorului, faptă prevăzută de art. 269 din Codul Penal.

Cel în cauză este bănuit că ar fi transportat și îngropat un pistol și o grenadă în gradina locuinței mamei acestuia în vederea împiedicării sau îngreunării cercetărilor efectuate și a tragerii la răspundere a unui alt bărbat de 40 de ani. Arma și proiectilul, la data de 31 iulie a.c., ar fi fost prezentate de bărbatul de 40 de ani, într-o postare pe o rețea de socializare, unde ar fi adresat amenințări cu acte de violență.

Pe parcursul zilei de astăzi, 19 noiembrie, cei doi bărbați, de 30 si 40 de ani, vor fi prezentați Judecătoriei Târgoviște cu propunerea de arestare preventivă.

Facem precizarea că față de bărbatul de 40 de ani, anterior, a fost dispusă măsura arestării preventive, cel în cauză aflându-se în Penitenciarul Margineni. De asemenea, acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de instigare la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută de art. 47 raportat la art. 342 din Codul Penal, și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută de art. 342 din Codul Penal.

Notă: Menționăm că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.