CONDUCEREA CJD, VIZITĂ DE LUCRU ÎN ȘELARU, VIȘINA ȘI PETREȘTI

Comunicat de presă

Obiective importante de investiții sunt în curs de realizare în județul Dâmbovița. Stadiile de implementare sunt în grafice.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a vizitat astăzi, 22 aprilie 2021, alături de vicepreședintele Luciana Cristea, administratorul public al județului, Cristian Avanu, și directorul Direcției Tehnice, Vasile Dinu, o serie de obiective de investiții importante pentru dâmbovițeni, pentru a verifica stadiul de implementare a acestora, respectarea graficelor asumate de constructori și modul de realizare a lucrărilor contractate.

Localitățile Șelaru, Vișina și Petrești au deschis agenda de lucru, iar primul obiectiv de investiții la care președintele Corneliu Ștefan a vrut să vadă felul în care se desfășoară lucrările a fost „Reabilitarea / modernizarea DJ 503 pe traseul limită Județ Teleorman – Șelaru – Fierbinți, km 87+070 – km 95+532 (8,462 km) și DJ 611, pe traseul Fierbinți – Vișina – Petrești, km 22+000 – km 41+694 (19,694 km)”, proiect care presupune reabilitarea a 28,156 km de drum. În valoare de 46.478.189,74 lei, lucrările se înscriu în cel mai amplu proiect derulat de Consiliul Județean Dâmbovița prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Pe șantier se execută casetele de lărgire a părții carosabile din Șelaru iar, până în prezent, s-a realizat ranforsarea sistemului rutier, s-a turnat îmbrăcăminte asfaltică, în două straturi, pe o lungime de drum de 20,820 km, și un strat – pe 1,080 km. Proiectul prevede realizarea a 46 podețe transversale și 500 căi de acces către proprietăți. De asemenea, s-au executat 900 m de șanțuri betonate și 26.850 m de lucrări de pământ.

Tot în comuna Șelaru, s-a mers și la obiectivul nou de investiții Construire grădiniță nouă în sat Fierbinți”, derulat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), ale cărui lucrări se ridică la valoarea de 1.026.217 lei.

Vizita a cuprins și o deplasare în comuna Vișina. Aici, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița (CJD) a purtat discuții cu reprezentanții autorităților locale, la sediul primăriei, atât pe marginea investițiilor afalte în derulare, cât și a celor care sunt imperios necesare pentru comunitate. Punctual s-au analizat proiectele ce vizează sistemul de canalizare din comună, posibilitatea realizării unei stații de epurare, dar și zonele afectate de calamități. De asemenea, reprezentanții consiliului județean s-au

deplasat la podul peste Neajlov, obiectiv ce necesită intervenții de lărgire și consolidare, întrucât culeiele (părțile laterale) prezintă fisuri.

În comuna Crângurile, vizita de lucru a continuat cu o vizită la „Grădiniţa cu program normal în satul Voia”, edificiu în construcție, ce va fi gata în aproximativ o lună. Investiția în valoare 1.583.380 lei a primit finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II (PNLD).

În comuna Valea Mare, conducerea CJD a mers la șantierul de lucrări deschis la obiectivul de investiții „Realizare sediu primărie în comuna Valea Mare”, derulat prin PNDL II, în valoare de 2.940.398 lei. Până în prezent, lucrările au fost realizate în proporție de 85%.

Și proiectul „Înființare Centru pentru persoane vârstnice în comuna Valea Mare” a figurat pe agenda vizitei de astăzi. Proiectul în valoare de 2.487.863,76 lei este derulat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Programul vizitei de lucru s-a încheiat în comuna Cobia, localitate unde, în prezent se află în derulare investiția „Așezământ cultural în comuna Cobia, sat Gherghițești”, finanțată prin Compania Națională de Investiții, cu o valoare totală de 2.034.376 lei. Reprezentanții CJD au analizat și stadiul lucrărilor de investiții derulate de Consiliul Județean Dâmbovița în asociere cu Consiliul Local Cobia. Este vorba despre „Modernizare de străzi locale în comuna Cobia”, cu o valoare totală de 1.462.630 lei (din care, suma de 731.315 lei este contribuția CJD și 496.968 lei, a Consiliului Local Cobia). Sectorul de drum modernizat are lungimea de 2,67 km, iar în prezent se lucrează la rigolele stradale.

Președintele Corneliu Ștefan: „Și prin deplasările pe care le-am realizat astăzi, am vrut să mă asigur că se lucrează în ritm susținut la îmbunătățirea infrastructurii rutiere și de utilități. Așa cum am promis, pe lângă domeniile ce vizează sistemul de sănătate sau cel educațional, modernizarea infrastructurii rutiere din județ reprezintă o un obiectiv prioritar pentru noi, cei de la Consiliul Județean Dâmbovița. Modernizarea drumurilor va acționa ca o forță integratoare, capabilă să antreneze şi dezvoltarea altor sectoare, îmbunătățind astfel nivelul de trai al dâmbovițenilor. Și pentru că vremea este prielnică, voi continua să iau la pas fiecare investiție, fie că este a consiliului județean, fie că se derulează din bugetele administrațiilor locale sau alte surse guvernamentale. Vreau să fim parteneri cu edilii localităților în acest demers, astfel încât să putem rezolva cât mai multe dintre nevoile localităților județului Dâmbovița. În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții firmelor constructoare, am transmis ca lucrările la obiectivele de investiții în curs de execuție din județ să se deruleze în bune condiții, astfel încât proiectele să fie realizate conform graficelor de lucrări”.