COVID -19 ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA, 240 DE CAZURI!

Centrul Județean de Informare și Comunicare Publică Dâmbovița al Județului Dâmbovița raportează, la data de 20 mai, un număr e 240 de cazuri de infectare cu Coronavirus  de la debutul pandemiei și până în prezent! În ultimele 24 de ore au apărut două noi cazuri confirmate în cadrul Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, este vorba despre un paznic și un medic. Totodată, în aceeași secție a fost confirmată prezența  virusului și la un pacient alcoolic internat în urmă cu câteva zile.

Nu a existat până în acest moment niciun comunicat oficial referitor la aceste cazuri. Iată datele oficiale care ni se transmit cu privire la evoluția pandemiei în județul nostru.

  • “Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Ieri, 19 mai a.c., 281 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 124 de polițiști locali au desfășurat, pe raza județului, misiuni specifice.

Obiectivul tuturor este siguranța cetățeanului.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița execută în continuare misiuni privind ordinea publică la cele 6 locații de carantină;

  • Astăzi, 20.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu: 1.538 persoane asimptomatice

  • se află în carantină instituționalizată : 138 persoane

  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 240 persoane

  • persoane vindecate : 76

  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 11.

  • În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (5 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (2 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, DSP Dâmbovița a executat o misiune specifică privind transportul probelor biologice.

Multumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA”