DESCHIDEREA ANULUI ȘCOLAR LA ȘCOALA DE SUBOFIȚERI DE POMPIERI ȘI PROTECȚIE CIVILĂ BOLDEȘTI

Ieri, 5 mai a.c., la sediul școlii, a avut loc festivitatea de deschidere a noului an de învăţământ, ceea ce reprezintă începutul perioadei de formare iniţială în cariera pe care au optat-o.

În acest an au fost admişi 300 de elevi – 278 subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă şi 22 maistri militari auto.

În cadrul acestui moment festiv elevii au făcut cunoștință cu dascălii lor, precum și cu programul școlii.

Cu acest prilej, locțiitorul comandantului, domnul colonel Dragoș POPA a subliniat importanța disciplinelor pe care le vor studia pe parcursul anului școlar și le-a urat succes.

Viziunea Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești constă în pregătirea elevilor și a personalului din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență la nivelul standardelor europene privind asigurarea managementului situațiilor de urgență în context național și transfrontalier.

Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu”, Boldești este o instituție de învățământ militar preuniversitar de nivel postliceal, aflată în subordinea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență care are misiunea de a asigura formarea profesională a personalului I.G.S.U./ M.A.I. în context formal și nonformal, în domeniul managementului situațiilor de urgență, pe baza standardelor de pregătire profesională, prin formare inițială și continuă în scopul dobândirii și dezvoltării competențelor profesionale necesare îndeplinirii misiunilor și atribuțiilor postului, precum și evoluției în cariera militară.