HOTELIERII DIN TÂRGOVIȘTE NU VOR SĂ ACCEPTE CARANTINAȚI

UNDE CAZĂM PERSOANELE CARE VIN DIN ZONA ROȘIE?

                                                                                    de Iulia Ghercă

   Aproape 1200 de dâmbovițeni sunt în prezent izolați la domiciliu în vreme 2400 au ieșit din izolare. De la debutul pandemiei, nicio persoană din cele aflate în izolare la domiciliu nu s-a îmbolnăvit. Deasemenea, un număr de 356 de persoane se află în carantină în centrele special amenajate și alte 109 persoane au intrat în carantină la domiciliul declarat. În cursul acestei zile, Instituția Prefectului Dâmbovița a reușit să convingă conducerea unei unități de cazare să accepte cazarea persoanelor carantinate, fiind obținute astfel încă 200 de locuri. Potrivit unor surse, până acum nici măcar un hotel din Târgoviște nu a dorit să accepte cazarea acestor conaționali ai noștri care vin din zona roșie și nu pot sta nici sub cerul liber, nici pe stadion și credem noi, nici acasă la domiciliul declarat, unde au fost deja trimiși 100 dintre ei. În astfel de vremuri toți cei care au posibilitatea trebuie să pună la dispoziția statului resursele necesare pentru ca întreaga comunitate să depășească această criză. Este nevoie să dăm dovadă de implicare și de empatie. În urmă cu 100 de ani, în timpul gripei spaniole, sau în timpul Primului Război Mondial toate marile familii boierești au pus la dispoziția bolnavilor și răniților spațiile de care dispuneau, până și palatele și conacele în care locuiau. Acest model trebuie adoptat astăzi și nu altul. Instituția Prefectului Dâmbovița ar putea să dispună rechiziționarea acestor spații și în cazul acesta hotelierii pierd și cei 300 de lei pe zi de persoană pe care-i primesc acum. De asemenea, facem apel la responsabilitatea celor care se află în izolare sau în carantină. Datele transmise de Centrul de Informare și Comunicare Publică al Județului Dâmbovița sunt următoarele:

„În ultimele 24 de ore, structurile de ordine și siguranță publică din județul Dâmbovița au desfășurat următoarele activități:

  • au fost constituite 184 de patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 74 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu, în cadrul acțiunii fiind verificate 1563 persoane;

  • au fost aplicate 189 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 354.000 lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație;

  • au fost efectuate 14 însoțiri către centrele de carantină, de către polițiști și jandarmi.

Echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și cadre ale MApN continuă activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică cât și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare.

Astăzi, 06.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu 1183 persoane asimptomatice

  • au ieșit din izolare la domiciliu 2383 persoane

  • se află în carantină, în centrele special amenajate, 356 persoane

  • au intrat în carantină, la domiciliul declarat, 109 persoane

  • au ieșit din carantină 54 persoane.

Precizăm că, în cursul acestei zile, a fost identificat un nou spațiu pentru carantină instituționalizată ce suplimentează capacitatea de cazare cu încă 200 de locuri, urmând a fi verificat de către DSP Dâmbovița și pus la dispoziție, începând de mâine.

Alte date de interes public și măsuri adoptate la nivel județean vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.”