LOCALITĂȚILE BUTIMANU, MORTENI ȘI PRODULEȘTI VOR PRIMI VIZITA COMISIILOR DE EVALUARE A PAGUBELOR PRODUSE DE SECETĂ ÎN AGRICULTURĂ!

Producătorii agricoli din localitățile Butimanu, Morteni și Produlești vor primi vizita comisiilor de constatare și evaluare a pagubelor produse de seceta din primăvara aceasta! Autoritățile sunt deocamdată în stadiul în care evaluează pagubele, să sperăm că vor veni urgent și cu planul de măsuri. Despre localitățile vizitate până acum de specialiștii trimiși de Instituția Prefectului în teren, respectiv Niculești, I.L Caragiale și Corbii Mari aflăm deocamdată că s-au încheiat niște procese verbale, nu ni se spune ce s-a consemnat! Iată comunicatul transmis de Instituția Prefectului Dâmbovița:

Astăzi, Prefectul județului Dâmbovița a emis alte trei ordine privind constituirea comisiilor de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole din localitățile Butimanu, Morteni și Produlești. Comisiile sunt formate din reprezentanți ai Direcției de Agricultură Dâmbovița, ai Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Dâmbovița, ai ISU „Basarab I” Dâmbovița, precum și câte un reprezentant al UAT-urilor mai sus menționate.

În total, până la această oră, 12 rapoarte operative au fost întocmite și transmise de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă privind pagubele la culturile agricole, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică.

Precizăm că pentru primele trei localități, pentru care au fost emise ordine în data de 11.04.2020, respectiv Niculești, Corbii Mari și I. L. Caragiale, comisiile au încheiat, în urma deplasărilor în teren, procesele verbale de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole.”