PROIECTUL “CIVIC MONTAN 21” – ACTIVITĂȚI TEMATICE EDUCATIVE PENTRU ELEVI

Asociaţia Chindia Jurasic Park implementează în perioada 15 iulie – 15 septembrie 2021, în parteneriat cu Asociaţia Ecologică Floare de Colţ şi cu finanţare din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, proiectul “CIVIC MONTAN 21”.

Scopul proiectului este atragerea elevilor din judeţul Dâmboviţa în activităţi tematice educative, pentru creşterea gradului de informare şi sensibilizare asupra vieţii comunităţii şi dezvoltarea unei atitudini civice în mediul montan.

Astfel, în perioada 9-13 august 2021, la Complex Turistic Cerbul din munţii Bucegi se vor desfăşura activităţile teoretice şi practice ale taberei tematice de educaţie civică montană, în mijlocul naturii. Un număr de 32 de tineri din judeţ, coordonaţi de monitori ai asociaţiei, vor deprinde tainele naturii parcurgând trasee de drumeţie, luând parte la activităţi de alpinism, speologie, orientare cu busola, ecologizare şi refacere a marcajelor turistice din zonă. Proiectul va contribui astfel la promovarea şi protejarea Rezervaţiilor şi monumentelor din Parcul Natural Bucegi şi va stimula participarea tinerilor la activităţi de educaţie ecologică montană.

Posta Nicolae

Preşedinte ACJP, coordonator proiect