RELAXAREA ESTE PREA DE TOT! AUTORITĂȚILE FAC APEL CĂTRE CETĂȚENI SĂ RESPECTE DISTANȚAREA FIZICĂ ȘI MĂSURILE DE IGIENĂ!

 Prima zi de relaxare pentru dâmbovițeni nu a înregistrat sancțiuni din partea forțelor de ordine, deși regulile de distanțare fizică s-au dovedit destul de dificil de respectat! Potrivit raportării făcută de Centrul Județean de Informare și Comunicare Publică Dâmbovița.

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextual prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, 208 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 65 polițiști locali au desfășurat peste 190 de misiuni specifice. Totodată, au fost efectuate 1.828 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu. O persoană din Băleni a fost introdusă într-un centru de carantină pentru 14 zile după ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 55/2020.

Astăzi, 02.06.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu:1.822 persoane asimptomatice

  • se află în carantină instituționalizată: 19 persoane

  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 295 persoane

  • persoane vindecate : 121

  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 12.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița(8 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (4 misiuni) privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, DSP Dâmbovița a executat 2 misiuni specifice privind transportul probelor biologice.

Facem un apel către cetățenii județului Dâmbovița, de a manifesta în continuare responsabilitate cu privire la măsurile de igienă și de distanțare socială!Dacă vă aflați în autoizolare, respectați cu strictețe recomandările autorităților, NU părăsiți sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile, NU primiți vizitatori și NU intrați în contact apropiat cu eventualele persoane care vă furnizează alimente sau produse.

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA