STATISTICA COVID ÎN DÂMBOVIȚA: 7.500 DE INFECTAȚI, 5.613 VINDECAȚI, 248 DECESE – DE LA DEBUTUL PANDEMIEI!

Situația de astăzi, din județul Dâmbovița, este următoarea:

• Persoane testate, de la începutul pandemiei: 23.489

• Persoane confirmate cu COVID-19: 7.427 (172 persoane astăzi)

• Persoane vindecate, în total: 5.613

• Persoane decedate de la debutul pandemiei: 248 (ultimul deces: bărbat în vârstă de 77 ani)

• Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 1.796

• Persoane aflate în carantină instituționalizată: 7

• Persoane aflate în izolare la domiciliu : 1.304

• Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital) : 273

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, desfășoară acțiuni atât pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor cât și pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă.

Echipajele ISU “Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița sunt solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare.

Au fost executate 18 misiuni de către personalul ISU “Basarab I” Dâmbovița pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ, 20 de misiuni de decontaminare a tehnicii și alte 10 misiuni asociate contextului actual. Totodată, a fost executată o misiune privind însoțirea unei persoane la spațiul pus la dispoziție pentru carantină instituționalizată. De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 70 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din judet și 39 de misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice.

Vă rugăm să respectați, în continuare, cu strictețe și responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA