SUNT PROBLEME CU ȘCOLILE? PRIMĂRIA TÂRGOVIȘTE SUSȚINE CĂ A ASIGURAT FONDURILE NECESARE!

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan se arată nemulțumit de modul cum gestionează Guvernul situația unităților de învățământ în contextul pandemiei. În ce-l preivește, primăria a asigurat toate fondurile necesare atât școlilor cât și grădinițelor.

Este incredibil ce face PNL cu deschiderea anului școlar. Atât la nivel național, cât și local. INCREDIBIL!

Avem cea mai nenorocită situație posibilă: pandemie, îngrijorare firească pentru părinți și profesori și un guvern jenant de incompetent, cu un ministru pe care nici nu pot să-l mai cataloghez. Un guvern care n-a fost în stare 6 luni de zile să gândească un plan de redeschidere a școlilor și care aruncă acum, cu o săptămână înainte, toată responsabilitatea în sarcina unităților administrativ-teritoriale, respectiv a unităților de învățământ.

Revoltător. Dar nu avem ce face, pentru că sunt copiii noștri la mijloc, iar sănătatea lor nu poate aștepta după niște iresponsabili ca Orban, Anisie.

Dar și mai dezgustător mi se pare ce fac pnl-iștii locali. În logica lor bolnavă de campanie electorală, au abandonat și ultima rămășiță de bun-simț. În loc să stea cu capul plecat de rușine pentru ce (nu) face guvernul lor, s-au apucat să spună tot felul de minciuni despre Primărie și școlile din Târgoviște.

Situația punctuală, ca să știe toată lumea:
➡️ avem autorizații sanitare la TOATE unitățile de învățământ;
➡️ avem autorizații ISU la aproximativ 90% dintre unitățile de învățământ, mai puțin cele la care se lucreaza la obtinerea acestora / suntem printre puținii din țară cu această situație foarte bună / doar în ultimii 3 ani am obținut 10 autorizații ISU;
➡️ am asigurat tuturor unităților de învățământ bugete pentru începerea anului școlar / bugetul total este de 4.117.000 lei (care poate fi angajat) / chiar și grădinițele au bugete în jur de 100.000 lei fiecare;
➡️ avem investiții FĂRĂ PRECEDENT în unitățile de învățământ din Târgoviște: 14 proiecte = 120.000.000 lei.

Cum poate cineva să vorbească public atât de iresponsabil, știind că minte? Mai ales pe un subiect atât de sensibil. Serios, cât de josnic trebuie să fii ca să faci asta?

Eu sper ca toate porcăriile astea să se întoarcă împotriva celor care le-au produs. Iar noi să fim în continuare serioși, să ne facem treaba.

Un mesaj special pentru cadrele didactice: în această perioadă delicată, veți avea provocarea de a reprezenta un reper de echilibru și încredere. Vă cunosc și sunt convins că așa va fi!