TRAGEDIE ÎN COMUNA POIANA! UN COPIL DE 14 ANI S-A ÎNECAT ÎN LACUL FORMAT ÎNTR-O FOSTĂ BALASTIERĂ!

 Un copil de 14 ani a pierit astăzi în timp ce se afla la scăldat într-un lac format pe locul unei foste balastiere, în Poiana de Jos. Lacul avea o adâncime de 6 m și o întindere de 200 de metri. A fost o mobilizare masivă a echipajelor ISU Dâmbovița și a echipelor de scafandri veniți din Ilfov și din județul Olt. 
“Astăzi, 13 iunie 2020, în jurul orei 15:00, pompierii de la Garda de Intervenție Potlogi au fost solicitaţi pentru căutarea unui minor de 14 ani posibil înecat într-un lac format pe locul unei foste balastiere din Poiana de Jos. La locul evenimentului au fost mobilizate mai multe echipaje de căutare-salvare, o autospecială de intervenție și ambulanța SMURD de la Garda Potlogi și 2 echipaje cu 2 bărci pneumatice de la Detașamentul de Pompieri Târgoviște. 
Având în vedere suprafața mare a acumulării de apă, peste 200mp și adâncimea apei, aproximativ 6 m, a fost solicitat și un echipaj de scafandri de la ISU București-Ilfov. 
La 18.20 a sosit un echipaj de scafandri de la ISU Olt si se pregatesc sa intre in apa. În jurul orei 18:40, scafandrii au scos corpul copilului înecat. Acesta a fost predat echipajului medical de pe ambulanța SAJ. ” a transmis ISU “BASARAB I” Dâmbovița.
Operațiunile de salvare au durat aproape 4 ore, însă din păcate, băiatul nu a putut fi salvat! Reporterul Columna TV, Florian Radu a transmis de la fața locului imagini din timpul operațiunilor de salvare. Ne-am fi dorit să transmitem vestea cea bună, însă din păcate, nu a fost așa.
Acesta nu este primul caz din județul Dâmbovița când un copil este înghițit de apele acumulate pe locul unei foste balastiere. În comuna Poltogi, în urmă cu 12 ani un copil de 5 ani s-a înecat în albia unei foste balastiere. Asupra acestui caz, vom reveni.